dimecres, 21 d’abril del 2010

Plantilles de disseny

Les plantilles de disseny són pàgines de codi HTML (estructura) i CSS (presentació formatada) adaptades a les característiques dels portals d'allotjament i manteniment de blogs. Aquests servidors ofereixen un nombre limitat de plantilles bàsiques, però a la Internet s'ha desenvolupat un mercat virtual de plantilles de disseny adaptades a cada un dels portals més populars (sobre tot Blogger i Wordpress). Quan se vol emprar una d'aquestes plantilles cal assegurar-se de que sigui per al portal específic del nostre bloc ja que cada un té el seu propi motor per mostrar el contingut i nop funciona una plantilla en qualsevol portal ni per a qualsevol versió del portal.

Si les plantilles requereixen imatges o arxius CSS externs, aquests arxius addicionals s'hauran d'allotjar en un servidor apart per tal que la plantilla pugui trobar-los i fer-ne ús.

Hi ha a la xarxa molta informació de com personalitzar les plantilles de disseny. Només com a exemple podeu analitzar la informació que trobareu al respecte en aquest enllaç